18 de junio de 2024

ROMERO POLO INICIA LA SEGONA FASE DE LES OBRES DE REFORMA DE LA RAMBLA DE BARCELONA

Romero Polo, en UTE amb Rubau, ha començat la segona fase de les obres de remodelació de La Rambla de Barcelona. El projecte es preveu que estigui finalitzat íntegrament a finals de gener o principis de febrer de 2027, segons el calendari actual, amb un import de 55,6 milions d’euros.

 

Aquesta segona fase s’inclou en el nou plantejament d’obra notificat a l’octubre d’enguany -moment en el qual es va anunciar la reducció de la durada de l’obra, passant de 72 a 32 mesos-, el qual va passar a ser longitudinal. D’aquesta manera, es remodelarà primer el costat del Besòs (el més pròxim al barri Gòtic), amb 10 mesos d’obres. Posteriorment, es durà a terme l’àmbit del Llobregat, amb 10 mesos més; i, finalment, el tram central, amb una previsió de 12 mesos de treball. Les obres van ser adjudicades en dos lots a dues UTE: Romero Polo-Rubau i Dragados-Acsa, que treballaran de manera simultània en diferents punts.

 

Així, al juny s’iniciarà aquesta primera fase, que contempla la reforma del costat del Gòtic fins a Canaletes. Durant aquests primers deu mesos d’obres, el trànsit es veurà afectat i únicament serà possible circular en el costat del Raval de La Rambla de manera ascendent. A més, l’accés estarà restringit a veïns, serveis, mercaderies i aparcaments. Per a facilitar la mobilitat, durant aquest període, el consistori obrirà cinc passos que permetran l’accés de veïns, mercaderies i serveis d’emergència als espais del Gòtic (des del carril del costat del Raval) i travessar, així, la part central de La Rambla.